2351038989 6944207209 Κασσάνδρου 8, Ανάληψη Κατερίνη dimalfot@gmail.com
hero image

 

 

Φωτιάδης Δημήτρης | Καρδιολόγος
Holter Καρδιακού Ρυθμού

Ο Καρδιακός Ρυθμός Holter είναι μια διαγνωστική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση και εγγραφή του καρδιακού ρυθμού ενός ατόμου για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνήθως 24 ή 48 ώρες, αλλά μπορεί να επεκταθεί και για περισσότερες ημέρες αν απαιτείται. Ο σκοπός αυτής της εξέτασης είναι να καταγράψει τυχόν ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό του ασθενούς κατά τη διάρκεια της καθημερινής του δραστηριότητας.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο ασθενής φοράει ένα φορητό συσκευασμένο σύστημα καταγραφής (Holter monitor), το οποίο συνδέεται με ηλεκτρόδια που τοποθετούνται στο δέρμα του θώρακα. Η συσκευή αυτή καταγράφει συνεχώς τον ηλεκτρικό παλμό της καρδιάς καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης, επιτρέποντας στον ιατρό να αναλύσει τον καρδιακό ρυθμό και να ανιχνεύσει ενδεχόμενες ανωμαλίες, όπως αρρυθμίες, παλμικές διαταραχές ή άλλα προβλήματα.

Η εξέταση Holter Καρδιακού Ρυθμού είναι χρήσιμη για τη διάγνωση προσωρινών και δυσδιάκριτων προβλημάτων του καρδιακού ρυθμού που μπορεί να μην ανιχνευθούν με μια σύντομη εξέταση.